Γυναικολογικές εξετάσεις

Αρχική/Γυναικολογικές εξετάσεις

Τι πρέπει να γνωρίζω για την εξέταση κολπικού υγρού;

Η ασθενής θα πρέπει να έχει πλυθεί πολύ καλά τοπικά με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι από την προηγούμενη ημέρα και να μην έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή. Η λήψη του κολπικού υγρού γίνεται εντός του εργαστηρίου από τον Ιατρό. Εάν η λήψη γίνει από τον Γυναικολόγο Ιατρό είναι απαραίτητο να μεταφέρεται εγκαίρως το δείγμα στο [...]

Πότε είναι η καλύτερη μέρα για το Τεστ εγκυμοσύνης (β-χοριακής γοναδοτροπίνης);

Η καταλληλότερη μέρα εξέτασης είναι μετά την 2η μέρα καθυστέρησης της περιόδου. Σε εξωσωματική γονιμοποίηση η καταλληλότερη μέρα εξέτασης είναι η 14η από την εμβρυομεταφορά.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω πριν απο τον γυναικολογικό ορμονικό έλεγχο;

Η αιμοληψία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και δεν απαιτείται νηστεία. Όλες οι εξετάσεις αξιολογούνται πάντα ανάλογα με την ημέρα του κύκλου της γυναίκας. Προτιμότερο όμως χρονικό διάστημα για καλύτερη εκτίμηση των περισσοτέρων εξετάσεων (Προλακτίνης, FSH, LH, Ανδρογόνων) είναι μεταξύ 2ης και 5ης ημέρας του κύκλου. Η Οιστραδιόλη την 14η και η Προγεστερόνη [...]

Σε πόσες μέρες μπορώ να πάρω τα αποτελέσματα;

Ει εξετάσεις απαιτούν 24 ώρες εκτός από την καλλιέργεια μυκοπλάσματος και ουρεοπλάσματος που χρειάζονται 72 ώρες. Εφόσον οι καλλιέργειες είναι θετικές χρειαζόμαστε άλλες 24 ώρες για τα αντιβιογράμματα. Δηλαδή  τα αποτελέσματα τα παίρνετε την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντα σε επικοινωνία μαζί σας και σας ενημερώνουμε για την πορεία των [...]

Ποιος θα μου πάρει το δείγμα για την εξέταση;

Το δείγμα θα σας το πάρουμε εμείς στο εργαστήριο στον ειδικά διαμορφωμένο για την συγκεκριμένη εξέταση χώρο μας. Εναλλακτικά μπορείτε να μας το φέρεται από τον γυναικολόγο σας εφόσον έχει προηγηθεί επίσκεψη σε αυτόν.

Μπορώ να κάνω τεστ Παπανικολάου (Παπ- τεστ) στο εργαστήριό σας;

Το εργαστήριό μας ως μικροβιολογικό –Βιοπαθολογικό εργαστήριο δεν εκτελεί Παπ-τεστ. Η συγκεκριμένη εξέταση απαιτεί κυτταρολογικό – παθολολογοανατομικό εργαστήριο, ώστε να αξιολογηθεί από ειδικό παθολογοανατόμο.

Τι εξετάσεις γίνονται από το κολπικό ή τραχηλικό επίχρισμα;

Από το κολπικό ή και τραχηλικό επίχρισμα μπορούμε να κάνουμε καλλιέργεια αερόβια, αναερόβια, καλλιέργεια για μυκκόπλασμα, ουρεόπλασμα και εφόσον αναπτυχθεί κάποιο μικρόβιο και τα αντίστοιχα αντιβιογράμματα. Επίσης εκτελούμε άμεσο παρασκεύασμα και χρώση Gram για μικροσκόπιση  (τριχομονάδες, μύκητες κλπ), όπως και έλεγχο για χλαμύδια .

Η έμμηνος ρύση επηρεάζει τις εξετάσεις;

Η χοληστερόλη πέφτει κατά την ωορρηξία και ο σίδηρος πριν και κατά την ωορρηξία. Η αιτία της μείωσης του σιδήρου στη φάση αυτή, καθώς γενικότερα της χαμηλής τιμής σιδήρου κατά την αναπαραγωγική ηλικία των γυναικών, θεωρείται σήμερα ότι είναι ορμονική και δεν συνδέεται με την απώλεια αίματος.

Ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω εξέταση κολπικού εκκρίματος, χρειάζεται κάποια προετοιμασία;

Είναι προτιμότερο να πλυθούμε στο σπίτι από το προηγούμενο βράδυ με το σύνηθες σαπούνι που χρησιμοποιούμε για την ατομική μας υγιεινή και να αποφύγουμε σεξουαλική επαφή. Το κολπικό έκκριμα θα πρέπει να το πάρει ο γυναικολόγος ή ο μικροβιολόγος με χρήση κολποδιαστολέα.

Go to Top