Μικροβιολογικό & Βιοπαθολογικό εργαστήριο Πυλαίας

Το εργαστήριό μας ξεκίνησε την λειτουργία του το 2013 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στην οδό Ιατρού Γιαννούδη 9 με Προφήτη Ηλία 46 γωνία, με εύκολη πρόσβαση μέσα από την πόλη αλλά και από τον περιφερειακό.

Με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και στην υγεία του και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης βρισκόμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες.

Η συνέπεια, η στήριξη, ο επαγγελματισμός και το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό μας είναι τα βασικά στοιχεία της παροχής υπηρεσιών υγείας του εργαστηρίου μας, για την κάλυψη των δικών σας αναγκών, κάθε στιγμή που αυτό σας είναι απαραίτητο.

Επίσης πραγματοποιούμε αιμοληψίες κατ’ οίκον σε περιπτώσεις που ο ασθενής δεν μπορεί να μεταβεί στο εργαστήριο, κατόπιν ραντεβού.

Υπεύθυνη Ιατρός του εργαστηρίου

Δρ. Θεανώ Πισσανίδου – Κωνσταντινίδου

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος


Η μικροβιολόγος – βιοπαθολόγος Πισσανίδου Θεανώ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και έζησε όλα τα μαθητικά και φοιτήτικά της χρόνια.  Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του τμήματος Υγέιας του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  το 1998 και αποφοίτησε το 2004.

Ειδικεύθηκε  στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοπαθολογίας του Νοσοκομείου Β´ ΙΚΑ Παναγία αποκτώντας τον τίτλο της ειδικού Ιατρού Βιοπαθολόγου το 2013. Την ίδια χρονία λειτούργησε και το Ιδιωτικό  Μικροβιολογικό Εργαστήριο Πυλαίας.

Επί σειρά ετών έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, αποσπώντας βραβεύσεις για το ερευνητικό της έργο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά ιατρικά έντυπα.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας

Πόπη Γουδρουμανίδου

Πτυχιούχος Μικροβιολογικών και Βιολογικών Εργαστηρίων


Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε σύγχρονα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια. Εξειδικευμένη στους νεότερους αυτόματους αναλυτές και τις παιδιατρικές αιμοληψίες.

Ελένη Καραδήμου

Πτυχιούχος Μικροβιολογικών και Βιολογικών Εργαστηρίων


Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε σύγχρονα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια. Εξειδικευμένη στους νεότερους αυτόματους αναλυτές και τις παιδιατρικές αιμοληψίες.

Σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις

Το ιατρείο διαθέτει τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στον τομέα της εργαστηριακής διάγνωσης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει βιοχημικό αναλυτή, ανοσολογικό αναλυτή, αιματολογικό αναλυτή, αναλυτή ηλεκτρολυτών, αυτόματο προθρομβινόμετρο.

Παράλληλα, το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με σύστημα μηχανογράφησης, συνδεδεμένο “online” με τους αναλυτές, για την ασφαλέστερη απευθείας μεταφορά των αποτελεσμάτων και την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα αποστολής των αποτελεσμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Το εργαστήριο εφαρμόζει, καθημερινά, εσωτερικό έλεγχο ποιότητας για το σύνολο των αναλύσεων που διενεργούνται σε αυτό, ενώ συμμετέχει και σε εξωτερικά προγράμματα ελέγχου ποιότητας.