Αιμοληψίες

Αρχική/Αιμοληψίες

Τι πρέπει να γνωρίζω για την εξέταση για το ολικό ασβέστιο (Ca)

Η αιμοληψία πρέπει να γίνεται αυστηρά το πρωί. Απαιτείται να είμαστε νηστικοί για τουλάχιστον 8 ώρες. Ιδανικά κάνουμε αιμοληψία χωρίς περίδεση του άνω άκρου.

Τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσω πριν την εξέταση για το φυλλικό οξύ;

Απαιτείται ο ασθενής να είναι νηστικός από το βράδυ για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αιμοληψία. Η αιμοληψία γίνεται πρωί. Εάν ο ασθενής παίρνει θεραπεία με φυλλικό οξύ, η αιμοληψία πρέπει να γίνεται πριν την προγραμματισμένη δόση του φαρμάκου.

Μπορώ να καπνίσω πριν την αιμοληψία;

Με το κάπνισμα ενός τσιγάρου διεγείρεται ο μυελός και ο φλοιός των επινεφριδίων. Η γλυκόζη αυξάνεται σε 10 λεπτά και η αύξηση κρατάει 1 ώρα. Η αυξητική ορμόνη διπλασιάζεται σε 30 λεπτά. Είναι προτιμότερο να μην καπνίσουμε πριν την αιμοληψία. Επίσης επηρεάζονται και τα αποτελέσματα των καρκινικών δεικτών.

Οι αιμοληψίες γίνονται μόνο το πρωί;

Οι αιμοληψία για τις πιο συνηθισμένες βιοχημικές εξετάσεις (σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγκλυκερίδια, κλπ) καλό είναι να γίνεται πρωινές ώρες με τον εξεταζόμενο νηστικό τουλάχιστον για 6 ώρες. Επίσης κάποιες εξετάσεις επηρρεάζονται από την ώρα της ημέρας όπως π.χ. ο σίδηρος, η κορτιζόλη. Οι υπόλοιπες εξετάσεις μπορούν να γίνουν και το απόγευμα.

Go to Top