Δυσανεξεία στη λακτόζη
Τι είναι η δυσανεξία στην λακτόζη; Η λακτόζη είναι ο σημαντικότερος και ουσιαστικά ο αποκλειστικός υδατάνθρακας του γάλακτος. Η μοναδικότητα της λακτόζης έγκειται στο γεγονός ότι αυτή απαντάται μόνο στο γάλα και σε κανένα [...]
Δυσανεξία στη γλουτένη
Τι είναι δυσανεξία στη γλουτένη; Ο όρος γλουτένη είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τις πρωτεΐνες γλιαδίνη (στο σιτάρι), σικαλίνη (στη σίκαλη) και ορδεΐνη (στο κριθάρι). Η δυσανεξία στη γλουτένη (ή κοιλιοκάκη) είναι η [...]