Άρθρα

Αρχική/Άρθρα

Δυσανεξεία στη λακτόζη

Τι είναι η δυσανεξία στην λακτόζη; Η λακτόζη είναι ο σημαντικότερος και ουσιαστικά ο αποκλειστικός υδατάνθρακας του γάλακτος. Η μοναδικότητα της λακτόζης έγκειται στο γεγονός ότι αυτή απαντάται μόνο στο γάλα και σε κανένα [...]

Δυσανεξία στη γλουτένη

Τι είναι δυσανεξία στη γλουτένη; Ο όρος γλουτένη είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τις πρωτεΐνες γλιαδίνη (στο σιτάρι), σικαλίνη (στη σίκαλη) και ορδεΐνη (στο κριθάρι). Η δυσανεξία στη γλουτένη (ή κοιλιοκάκη) είναι η [...]

Go to Top